Saturday, December 19, 2015

Lase rusikad lahti. vol kaks - inimesed

Lase rusikad lahti ja vaata oma käsi. Mõtle siiralt kätele, mida oled hoidnud ning headusele, mida oled kandnud.

Lase rusikad lahti ja lehvita. Viibuta sellele juhile, kes laseb sind üle tee ning väikelapsega emale, kes bussis otsib istekohta mitte ainult endale. 

Lase rusikad lahti ja austa. Neid, kes on su ümber, kes omavad enda mõtteid, tundeid ja nägemusi. Austa neid, kes ei jaksa teistele vastata samaga. Nad väärivad püüdluse eest siirast applausi. 

Lase rusikad lahti ja suru neil kätt, kes julgevad mitte armastada "traditsiooni" ja suru neil kätt, kes julgevad armastada leidmata selle definitsiooni. 

Lase rusikad lahti ja ära muretse, kust veganid saavad proteiini. Vaata enda suhu ning taipa, kas su elu jagab sulle piisavalt adrenaliini. 

Lase rusikad lahti ja jäta emotsioonide sõda. Kõik selles haiget saavad, kuid vaid üksikud paranevad, teistele jäävad sügavad haavad. 

Lase rusikad lahti ja püüa kinni, mis maha kukub. Pole olemas kedagi, kes kord abi ei vajaks, on aga vähe neid, kes seda pakub.

Lase rusikad lahti ja osta midagi, mis hoopis su hinge paitab. Naudi teatrit, mine tantsi või laula, tee midagi, mis ka ennast aitab. Ära ainult näe, vaid kohe julgelt vaata - kõike poole pepuga tehes võid end kohe kirest eemale saata. 

Lase rusikad lahti ja austa neid, kes sinuga sama värvi ei jaga. Pole midagi inimlikumat kui inimlikkus ning aksepteerimine silmade taga. Austa neid, kes kodus ei saa olla, ava käed ning võta nad enda hõlma alla. 

Lase rusikad lahti ja paita pisikesi kodu otsijaid. Kas vanemad pole õpetanud, et aidatakse abivajajaid? 

Lase rusikad lahti ja ava enda ees ajalehed. Vii end kurssi, mis toimub, enne kui oma mäeotsa taas eksisteerima lähed. 

Lase rusikad lahti ja hoia oma ümbrust. Austa loodust ja klassikalist kirjandust. Kasvata usaldust ja vahel vaata kahtlevalt teadust. 

Lase rusikad lahti ja ava enda uks või süda või mõistus, sellele, kes varem koputanud ei ole. Õhtud ei anna alati vastuseid, küsi uuesti hommikupoole. 

Lase rusikad lahti ning pane käima muusika, mis kõiki inimesi ühendab.
Lase rusikad lahti ning lausu eksinuile sõnu, mis neis hirmu vähendab. 
Lase rusikad lahti ning armasta erinevusi enda kõrval.
Lase rusikad lahti ning armasta hommikuid nagu pühapäeval.

Lase rusikad lahti ning saa tuttavaks enda kõrval seisva inimesega. 
Usalda kõhutunnet ning proovi vaadata südamega.

Lase rusikad lahti
ning lama kellegagi vanalinnas keset teed
vaadates tähti. 


No comments: